Nieuwspagina

Op deze pagina wil ik u graag op de hoogte houden van het laatste nieuws, zoals recent gemaakte spulletjes, leuke artikeltjes, beursnieuws met eventueel foto's enz.
Heeft u zelf ideeŽn of tips wat ik nog zou kunnen maken, of wilt u iets (in miniatuur) laten maken, vraag het gerust!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Beursagenda: poppenhuizen en miniaturenbeurzen.

Bijna al mijn poppenhuisminiaturen zijn op 3 en 4 september 2022 weer te bewonderen en te koop op de Poppenhuizen en Miniaturenbeurs Utrecht, gehouden in Expo Houten.
Voor meer informatie kijk dan op : WB Evenementen


Bijna al mijn poppenhuisminiaturen zijn op Zaterdag 1 en Zondag 2 oktober 2022 weer te bewonderen en te koop op de Internationale poppenhuizen- en miniaturenbeurs in Hotel Papendal te Arnhem.
Voor meer informatie en deelnemers kijk dan op : Dolls House Nederland Show* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

December 2021

Miniatuur springtouwen in verschillende kleuren.

Nog meer modellen en kleuren.

Miniatuur Vijzels gemaakt van Messing, compleet met stamper.

Nog meer modellen


Omdat we de komende tijd nog geen beurzen gaan doen, heb ik veel nieuwe artikelen in webwinkel geplaatst!! Op deze manier kunt u ze toch bekijken en eventueel bestellen.

Tevens is er een nieuwe webwinkel genaamd "Ominis" opgezet door de DHN (Dolls House Nederland) die een groot aantal leveranciers c.q. standhouders van de miniaturen beurzen heeft gevraagd hieraan mee te toen. En dat is gelukt !! Er zijn inmiddels al meer dat 60 webwinkels te bezoeken.
Wilt u deze site eens bezoeken klik dan hier OminisSpiegel (echt glas) met houten lijst van Bubinga, rond 30 mm.

Spiegel met houten lijst gemaakt van Ebbenhout, rond 25 mm.
Het wordt natuurlijk steeds moeilijker om nieuwe miniatuur artikelen te bedenken waarbij het houtdraaien centraal staat. Daarom ben ik nog wat gaan experimenteren met messing en zilver in combinatie met hout en daar kwamen weer leuke nieuwe modellen wandelstokjes uit.
Hieronder een aantal foto's.

Wandelstokjes met 925 Sterling zilveren hangrepen.

Wandelstokjes met messing handgrepen
Tijd om weer eens wat nieuws te maken, een appel gemaakt van Marblewood op mooie sokkel van Mutenye. Tevens weer nieuwe voorzitterhamers gemaakt, daar volgen er nog meer van o.a. van Wengť, zie webwinkel diversen.
Hieronder het resultaat. Heeft u zelf een idee ? laat het gerust even weten.

Diameter ca. 90 mm. Hoogte ca. 150 mm.

Lengte ca. 285mm.
Heel in het begin heb ik veel miniatuur kaarsenstandaardjes gemaakt en die heb ik ook regelmatig kunnen verkopen. Nu kreeg ik onlangs het verzoek om en heel ander model te maken en dat is inmiddels gebeurd. Het leuke is dat er dan toch weer een heleboel variatie in modellen en houtsoorten mogelijk is.
Hieronder het resultaat. Heeft u zelf een idee ? laat het gerust even weten.

Hoogte ca. 15 mm, rond ca. 15 mm.
De wandelstokjes gingen de afgelopen beurs in Arnhem ook weer erg hard, dus heb ik weer nieuwe voorraad gemaakt. Ook weer van de mooiste houtsoorten zoals Letterhout, Ebben, Pallissander en Mutenye gecombineerd met messing en zilver. De standaards voor de stokjes waren ook op, dus ook hier een aantal nieuwe modellen van gemaakt.
Hieronder een aantal foto's.

Diverse wandelstokjes

Nieuw gemaakte wandelstokstandaards
Eerder heb ik voor de miniaturen al uitstapjes gemaakt, door hout te combineren met messing en zilver. Zo heb ik al mooie wandelstokjes, kaarsendovers e.d. gemaakt. Op speciaal verzoek heb ik nu ook potjes met (deels) zilveren dekseltjes gemaakt. Het potje hieronder is gemaakt van Letterhout, gecombineed met 925 Sterling zilveren deksel.

Klik hier om terug te gaan

Onderstaande tabakspotje is gemaakt van Ebbenhout in combinatie met 925 Sterling zilver.
afmeting ca.13 mm rond en ca. 14 mm hoog


Klik hier om terug te gaan

Onderstaande potje is gemaakt van Letterhout in combinatie met 925 Sterling zilveren deksel.


Klik hier om terug te gaan
Klik op de foto om naar de poppenhuis/miniaturen pagina te gaan.


Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u meer weten, stuur dan gerust een mailtje : info@JoKra.nl